Aanleg weg Oros Athos Griekenland - Terrastab - Specialist in grondstabilisatie
TerraStab

Aanleg weg Oros Athos Griekenland

Onze zandcementstabilisatie wordt overal in Europa toegepast. Na Engeland, Tsjechië, België en Turkije heeft Terrastab ook een werk mogen uitvoeren op het schiereiland Oros Athos in Griekenland. Op dit eiland staan 20 kloosters van de Grieks-, Russisch-, Bulgaars- en Servisch-orthodoxe kerk en wordt voornamelijk bewoond door monniken. Tot zo’n 50 jaar waren de kloosters alleen per schip en langs smalle wandelpaden bereikbaar. Daar er de laatste jaren steeds meer gemotoriseerde voertuigen getolereerd worden, is de vraag naar bredere en betere verhardingen toegenomen. Onze zandcementstabilisatie hebben we uitgevoerd met 100% hergebruik van het bestaande zandpad wat jaren geleden aangelegd was, ter ontsluiting van het Vatopedi-klooster.

Zandcementstabilisatie

De zandweg vroeg steeds meer onderhoud door het toenemende gebruik van wagens, auto’s en vrachtwagens naar het klooster. Bij regen veranderde het pad in een modderbaan, en bij droogte veroorzaakte het gebruik grote stofwolken. Gelegen tegen een berg hebben we deze zandcementstabilisatie uitgevoerd met toevoeging van een additief. Door de jaren heen heeft Terrastab de grondstabilisatie steeds geoptimaliseerd door het toevoegen van speciale additieven, zodat we van elke grondsoort en samenstelling een goede stabilisatie van kunnen maken. De toevoeging van deze additieven zorgen bij een zandcementstabilisatie voor een veel hogere buig- en treksterkte, een verhoogde E-modules en een langere levensduur. Hierdoor is het speciaal geschikt voor zand en immobilisatie van materialen, maar ook voor klei, veen en leem. Ook half verhardingen of onverharde wegen zijn een goed materiaal voor een zandcementstabilisatie met ons additief.

Grondstabilisatie

Voor de uitvoering van een zandcementstabilisatie of een andere grondstabilisatie, doen we een vooronderzoek voor het ontleden van de samenstelling. Aan de hand van deze samenstelling worden onze bindmiddelen en additieven samengesteld, waardoor er een op maat gemaakt product ontstaat bij elk project. Door de diversiteit van de bodem, en de vele manieren van verharden in het verleden bij sommige wegen, hebben we altijd een passende oplossing. Ook realiseren we terreinen, toegangswegen en andere toepassingen met een zandcementstabilisatie.

Maak kennis met Terrastab of vraag hieronder digitaal onze brochure aan.

  • Waarom Terrastab
  • 100% hergebruik
  • CO₂-reductie
  • Bewezen techniek
  • Snelle bouwtijd
  • R&D in eigen beheer

100% hergebruik

Door een scala van additieven zijn wij in staat bijna alle grondsoorten te stabiliseren tot een constructieve waarde. In ons eigen laboratorium testen we monsters met verschillende samenstellingen tot de gewenste draagkracht is behaald. Met unieke toevoegingen kunnen we nagenoeg alle (bodem-)materialen gebruiken als basis voor een stabilisatie.

CO₂-reductie

Minder gebruik van primaire bouwstoffen, minder transportbewegingen en een snelle bouwtijd zorgen voor een CO₂-reductie. Met materiaal ter plaatse of van andere projecten creëren we nieuwe funderingen en verhardingen waardoor primaire bouwstoffen niet worden gebruikt. Door de behandeling ter plaatse en de snelheid van werken kunnen we een aanzienlijke hoeveelheid CO₂-uitstoot besparen.

Bewezen techniek

De afgelopen jaren hebben we gewerkt aan toonaangevende projecten in binnen- en buitenland. Met de kennis en mogelijkheden hoge druksterktes te creëren, het werken op hellingen van dijken of het realiseren van funderingen voor vliegvelden heeft Terrastab de techniek grondstabilisatie maximaal benut. Constructeurs en engineers zijn enthousiast over het opwaarderen van slecht draagkrachtige ondergronden voor nieuwe toepassingen.

Snelle bouwtijd

Doordat onze techniek geen afvoer en weinig aanvoer kent, kan er vaak snel gebruik gemaakt worden van onze constructie. Het afgraven, afvoeren en opnieuw aanvoeren en verwerken neemt vaak veel tijd in beslag bij civieltechnische bouwwerken. Met de techniek van Terrastab ervaart de omgeving minder overlast en komt de methode de planning van het project ten goede.

R&D in eigen beheer

Met een eigen laboratorium en de samenwerking TU-Delft zijn we in staat innovaties en pilots in de praktijk te brengen. Unieke bindmiddelen, ongeëvenaarde samenstellingen en verbluffende cijfers zijn het resultaat van een inventief team praktijkgerichte laboranten en uitvoerders. Terrastab ontwikkeld en investeert continu in betere werkprocessen, snellere bouwtijden, besparingen op bindmiddelen en slimmere technieken.

Projecten

Reconstructie fietspad Raamsdonk

Reconstructie fietspad Raamsdonk meer informatie

Robuuste oplossing voor Enerco Amsterdam

Robuuste oplossing voor Enerco Amsterdam meer informatie

Reconstructie wandelpaden Staatsbosbeheer

Reconstructie wandelpaden Staatsbosbeheer meer informatie

Aanleg weg Oros Athos Griekenland

Aanleg weg Oros Athos Griekenland meer informatie