Milieustraat Sliedrecht - Terrastab - Specialist in grondstabilisatie
TerraStab

Milieustraat Sliedrecht

Gemeente Sliedrecht kiest voor de toekomst. Door de milieustraat van onze partner Modulo te kiezen, doet zij een verantwoorde en strategische investering. De milieustraat kan namelijk altijd verplaatst, uitgebreid of aangepast worden. Door de mogelijkheid meer afvalstromen te scheiden kan er een hoger milieurendement behaald worden. De ruimten onder het bordes zorgen voor extra opslag mogelijkheden. Het ontwerp en de realisatie door Terrastab zorgt voor een gestroomlijnd project. Door de relatief slechte ondergrond in de Alblasserwaard is de kans op zettingen groot. Daarom heeft Terrastab de grond gestabiliseerd tot een draagkrachtige bodem, en zo zettingen tot het minimum beperkt. Een aantrekkelijk kostenplaatje tegenover een perfecte fundering.

Opdrachtgever: Gemeente Sliedrecht.

  • Waarom Terrastab
  • 100% hergebruik
  • CO₂-reductie
  • Bewezen techniek
  • Snelle bouwtijd
  • R&D in eigen beheer

100% hergebruik

Door een scala van additieven zijn wij in staat bijna alle grondsoorten te stabiliseren tot een constructieve waarde. In ons eigen laboratorium testen we monsters met verschillende samenstellingen tot de gewenste draagkracht is behaald. Met unieke toevoegingen kunnen we nagenoeg alle (bodem-)materialen gebruiken als basis voor een stabilisatie.

CO₂-reductie

Minder gebruik van primaire bouwstoffen, minder transportbewegingen en een snelle bouwtijd zorgen voor een CO₂-reductie. Met materiaal ter plaatse of van andere projecten creëren we nieuwe funderingen en verhardingen waardoor primaire bouwstoffen niet worden gebruikt. Door de behandeling ter plaatse en de snelheid van werken kunnen we een aanzienlijke hoeveelheid CO₂-uitstoot besparen.

Bewezen techniek

De afgelopen jaren hebben we gewerkt aan toonaangevende projecten in binnen- en buitenland. Met de kennis en mogelijkheden hoge druksterktes te creëren, het werken op hellingen van dijken of het realiseren van funderingen voor vliegvelden heeft Terrastab de techniek grondstabilisatie maximaal benut. Constructeurs en engineers zijn enthousiast over het opwaarderen van slecht draagkrachtige ondergronden voor nieuwe toepassingen.

Snelle bouwtijd

Doordat onze techniek geen afvoer en weinig aanvoer kent, kan er vaak snel gebruik gemaakt worden van onze constructie. Het afgraven, afvoeren en opnieuw aanvoeren en verwerken neemt vaak veel tijd in beslag bij civieltechnische bouwwerken. Met de techniek van Terrastab ervaart de omgeving minder overlast en komt de methode de planning van het project ten goede.

R&D in eigen beheer

Met een eigen laboratorium en de samenwerking TU-Delft zijn we in staat innovaties en pilots in de praktijk te brengen. Unieke bindmiddelen, ongeëvenaarde samenstellingen en verbluffende cijfers zijn het resultaat van een inventief team praktijkgerichte laboranten en uitvoerders. Terrastab ontwikkeld en investeert continu in betere werkprocessen, snellere bouwtijden, besparingen op bindmiddelen en slimmere technieken.

Projecten

Grondverbetering kleigrond RDW Lelystad

Grondverbetering kleigrond RDW Lelystad meer informatie

Grondstabilisatie grasverlaadplaatsen Staatsbosbeheer

Grondstabilisatie grasverlaadplaatsen Staatsbosbeheer meer informatie

Terreinfundering Northampton UK

Terreinfundering Northampton UK meer informatie

Aanleg fietspad met unieke deklaag

Aanleg fietspad met unieke deklaag meer informatie