Reconstructie wandelpaden Staatsbosbeheer - Terrastab - Specialist in grondstabilisatie
TerraStab

Reconstructie wandelpaden Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer Zeeland-Noord heeft de afgelopen jaren plannen ontwikkeld voor de reconstructie van betegelde wandelpaden bij Boswachterij Westerschouwen. Voor de reconstructie wandelpaden bleek de techniek van Terrastab een zeer geschikte oplossing.

 

100% HERGEBRUIK

Reconstructie wandelpaden in opdracht van Staatsbosbeheer te Zeeland . Een duurzame techniek met een natuurlijk uiterlijk: dat was de wens van de opdrachtgever. Het ontwerp van Buro Ruimte en Groen stak in op deze duurzaamheid en mede daardoor heeft Terrastab dit project gegund gekregen. De bestaande verharding in de vorm van betontegels zijn vermalen en in de nieuwe gestabiliseerde verharding verwerkt. Ook is de ondergrond meegenomen als materiaal voor de nieuwe verharding.

GRONDSTABILISATIE

De techniek van Terrastab zorgt ervoor dat bestaande grondsoorten een constructieve waarde krijgen en hierdoor kunnen functioneren als verharding of fundering. Door de toevoeging van speciaal ontwikkelde bindmiddelen en additieven zorgen we voor een gesloten en gebonden verharding met een natuur eigen uitstraling. Doordat we alle aanwezige materialen gebruiken als basis voor de nieuwe verharding worden de transportbewegingen geminimaliseerd en het milieu minder belast. De kwaliteit is vastgesteld in een vooronderzoek en na de realisatie en uithardingsperiode tonen we de kwaliteit aan door het nemen van drukproeven.

FAMILIEPAD WESTERSCHOUWEN

De wandelroute door boswachterij Westerschouwen is een beleving voor de hele familie. Het voert door bos en duin in een uitgestrekt natuurgebied. Unieke vogelsoorten, damherten, een groot klimbos en een gezellig restaurant maken het pad een leuk uitje voor het hele gezin. Ook is het familiepad toegankelijk voor mindervaliden. Door de boswachterij lopen ook diverse ruiterpaden en het strand is dichtbij. Een mooie plek voor een duurzame verharding. Over de stabilisatie is een laag aangebracht van fijne split ter verhoging van het comfort en bescherming van de stabilisatie.

Opdrachtgever: Staatsbosbeheer Zeeland-Noord.

  • Waarom Terrastab
  • 100% hergebruik
  • CO₂-reductie
  • Bewezen techniek
  • Snelle bouwtijd
  • R&D in eigen beheer

100% hergebruik

Door een scala van additieven zijn wij in staat bijna alle grondsoorten te stabiliseren tot een constructieve waarde. In ons eigen laboratorium testen we monsters met verschillende samenstellingen tot de gewenste draagkracht is behaald. Met unieke toevoegingen kunnen we nagenoeg alle (bodem-)materialen gebruiken als basis voor een stabilisatie.

CO₂-reductie

Minder gebruik van primaire bouwstoffen, minder transportbewegingen en een snelle bouwtijd zorgen voor een CO₂-reductie. Met materiaal ter plaatse of van andere projecten creëren we nieuwe funderingen en verhardingen waardoor primaire bouwstoffen niet worden gebruikt. Door de behandeling ter plaatse en de snelheid van werken kunnen we een aanzienlijke hoeveelheid CO₂-uitstoot besparen.

Bewezen techniek

De afgelopen jaren hebben we gewerkt aan toonaangevende projecten in binnen- en buitenland. Met de kennis en mogelijkheden hoge druksterktes te creëren, het werken op hellingen van dijken of het realiseren van funderingen voor vliegvelden heeft Terrastab de techniek grondstabilisatie maximaal benut. Constructeurs en engineers zijn enthousiast over het opwaarderen van slecht draagkrachtige ondergronden voor nieuwe toepassingen.

Snelle bouwtijd

Doordat onze techniek geen afvoer en weinig aanvoer kent, kan er vaak snel gebruik gemaakt worden van onze constructie. Het afgraven, afvoeren en opnieuw aanvoeren en verwerken neemt vaak veel tijd in beslag bij civieltechnische bouwwerken. Met de techniek van Terrastab ervaart de omgeving minder overlast en komt de methode de planning van het project ten goede.

R&D in eigen beheer

Met een eigen laboratorium en de samenwerking TU-Delft zijn we in staat innovaties en pilots in de praktijk te brengen. Unieke bindmiddelen, ongeëvenaarde samenstellingen en verbluffende cijfers zijn het resultaat van een inventief team praktijkgerichte laboranten en uitvoerders. Terrastab ontwikkeld en investeert continu in betere werkprocessen, snellere bouwtijden, besparingen op bindmiddelen en slimmere technieken.

Projecten

Reconstructie fietspad Raamsdonk

Reconstructie fietspad Raamsdonk meer informatie

Terrein fundering Rotterdam

Terrein fundering Rotterdam meer informatie

Duurzame grondverbetering Lelystad Airport

Duurzame grondverbetering Lelystad Airport meer informatie

Natuurlijke verharding Groesbeek

Natuurlijke verharding Groesbeek meer informatie