Recycling terreinverharding Rotterdam - Terrastab - Specialist in grondstabilisatie
TerraStab

Recycling terreinverharding Rotterdam

Deze terreinverharding in de Rotterdamse Botlek wordt dag en nacht belast met een komen en gaan van zwaar verkeer. Zwaar beladen vrachtauto’s, dumpers, kranen en heftrucks passeren hier in grote aantallen de terreinverharding. European Metal Recycling is een recycling groep met een wereldwijde dekking van 150 vestigingen. Terreinverharding Rotterdam.

Terreinverharding samenstelling

Juist dit terrein heeft Terrastab volledig gereconstrueerd door innovatief mee te denken. De oude terreinverharding Rotterdam, bestaande uit een puinfundering en meerdere lagen oud asfalt, is hierbij opnieuw gebruikt. Door 100% hergebruik van de bestaande oude terreinverharding, is de reductie op CO2-uitstoot en gebruik van bouwstoffen maximaal benut. We gebruiken de oude terreinverharding door het ter plekke te stabiliseren middels grondstabilisatie. tot een zeer hoogwaardige fundering. Door de oude terreinverharding fijn te frezen en te binden met onze unieke additieven en bindmiddelen, functioneert deze als terreinfundering en kan de bijbehorende belastingen welke op de terreinverharding komen, perfect afdragen. Zo hoeft er niet onderheid te worden, hoeft er niets afgevoerd te worden, en is de realisatie een snel proces.

Nieuwe terreinverharding

Op deze fundering is vervolgens een betonnen deklaag aangebracht die we zelf ontwikkeld hebben. Deze verharding vormt één geheel met de fundering en kenmerkt zich door zijn zeer hoge slijtvastheid. Deze combinatie van een sterke fundering en een slijtvaste deklaag zorgt voor een verlenging van de levensduur, en bespaart op periodiek onderhoud zoals dat bij de oude asfaltconstructie wel het geval was. Ook is het mogelijk een asfaltconstructie toe te passen. Ten opzichte van traditionele diktes in deklagen, kan er hier in laagdikte en aantal lagen bespaard worden. De kracht komt namelijk uit de fundering. Als infraspecialist hebben we voor elke terreinverharding de juiste methode. Cementgebonden funderingen, onderheide funderingen en het realiseren van een paalmatras hoort allemaal tot de mogelijkheden. We ontwerpen en realiseren voor u een terreinverharding welke onverwoestbaar is.

Opdrachtgever: European Metal Recycling B.V.

  • Waarom Terrastab
  • 100% hergebruik
  • CO₂-reductie
  • Bewezen techniek
  • Snelle bouwtijd
  • R&D in eigen beheer

100% hergebruik

Door een scala van additieven zijn wij in staat bijna alle grondsoorten te stabiliseren tot een constructieve waarde. In ons eigen laboratorium testen we monsters met verschillende samenstellingen tot de gewenste draagkracht is behaald. Met unieke toevoegingen kunnen we nagenoeg alle (bodem-)materialen gebruiken als basis voor een stabilisatie.

CO₂-reductie

Minder gebruik van primaire bouwstoffen, minder transportbewegingen en een snelle bouwtijd zorgen voor een CO₂-reductie. Met materiaal ter plaatse of van andere projecten creëren we nieuwe funderingen en verhardingen waardoor primaire bouwstoffen niet worden gebruikt. Door de behandeling ter plaatse en de snelheid van werken kunnen we een aanzienlijke hoeveelheid CO₂-uitstoot besparen.

Bewezen techniek

De afgelopen jaren hebben we gewerkt aan toonaangevende projecten in binnen- en buitenland. Met de kennis en mogelijkheden hoge druksterktes te creëren, het werken op hellingen van dijken of het realiseren van funderingen voor vliegvelden heeft Terrastab de techniek grondstabilisatie maximaal benut. Constructeurs en engineers zijn enthousiast over het opwaarderen van slecht draagkrachtige ondergronden voor nieuwe toepassingen.

Snelle bouwtijd

Doordat onze techniek geen afvoer en weinig aanvoer kent, kan er vaak snel gebruik gemaakt worden van onze constructie. Het afgraven, afvoeren en opnieuw aanvoeren en verwerken neemt vaak veel tijd in beslag bij civieltechnische bouwwerken. Met de techniek van Terrastab ervaart de omgeving minder overlast en komt de methode de planning van het project ten goede.

R&D in eigen beheer

Met een eigen laboratorium en de samenwerking TU-Delft zijn we in staat innovaties en pilots in de praktijk te brengen. Unieke bindmiddelen, ongeëvenaarde samenstellingen en verbluffende cijfers zijn het resultaat van een inventief team praktijkgerichte laboranten en uitvoerders. Terrastab ontwikkeld en investeert continu in betere werkprocessen, snellere bouwtijden, besparingen op bindmiddelen en slimmere technieken.

Projecten

Aanleg weg Oros Athos Griekenland

Aanleg weg Oros Athos Griekenland meer informatie

Aanleg duurzaam fietspad Staatsbosbeheer

Aanleg duurzaam fietspad Staatsbosbeheer meer informatie

Natuurlijke verharding: de Nesdijk, Castricum.

Natuurlijke verharding: de Nesdijk, Castricum. meer informatie

Bermverharding N656 Tholen

Bermverharding N656 Tholen meer informatie