Scoutinglandgoed Zeewolde - Terrastab - Specialist in grondstabilisatie
TerraStab

Scoutinglandgoed Zeewolde

Scouting Nederland realiseert, in samen werking met Staatsbosbeheer, Scoutinglandgoed Zeewolde. Op deze plek, midden in de natuur, waar de jeugd- en jongerenorganisatie in de toekomst haar landelijke activiteiten kan organiseren, waar Scoutinggroepen en andere jeugdorganisaties kunnen kamperen en waar te zien is wat Scouting inhoudt. De eisen die bij het ontwerp gelden zijn duurzaamheid en natuurlijke uitstraling.

Op deze plek heeft Terrastab, met 100% hergebruik van de aanwezige bodemmaterialen, de wegen en paden gerealiseerd, door middel van onze additief stabilisatie. Deze keuze van Scouting heeft een lange levensduur en blijft, door de sterke constructie, jarenlang onderhoudsvrij.

Interview Chris Verstappen, Scoutinglandgoed Zeewolde:

”Tijdens een bezoek aan de beurs ‘ Dag van de Openbare Ruimte’ in oktober 2013 kwamen wij in contact met Terrastab. Dit was een prettige kennismaking en de duurzame oplossing die daar werd gepresenteerd wekte onze interesse. Diverse gesprekken volgden. Doorslaggevend om met Terrastab in zee te gaan was de innovatieve toepassing die naadloos aansloot bij onze eisen van duurzaamheid en natuurlijke uitstraling. Vanaf augustus 2014 is Terrastab aan de slag gegaan met de aanleg van wegen en paden op het 60 hectare grootte landgoed. Het unieke is dat we daarbij niet of nauwelijks te maken hebben gehad met aanvoer van puin en materiaal omdat gebruik kon worden gemaakt van de aanwezige grondsoorten en zand. Door toevoeging van een speciaal bindmiddel aan de aanwezige grondsoorten zijn de wegen en paden prachtig gestabiliseerd en verhard en is de natuurlijke uitstraling behouden. De werkwijze om met eigen materiaal een duurzaam eindproduct te realiseren zijn wij nog niet eerder in de markt tegen gekomen. Een prachtig resultaat waar we erg enthousiast over zijn. De houding van Terrastab heeft daar ook aan bijgedragen; vriendelijk, open, duidelijk en steeds met ons meedenken.

In september 2015 zal op Scoutinglandgoed Zeewolde het eerste festival plaatsvinden en zal het terrein intensief gebruikt gaan worden. De vuurproef, maar daar hebben we alle vertrouwen in!

Wij zijn dik tevreden en we geven het geheel een 8!”

Vraag hieronder digitaal onze brochure aan, of neem contact op met Terrastab.

  • Waarom Terrastab
  • 100% hergebruik
  • CO₂-reductie
  • Bewezen techniek
  • Snelle bouwtijd
  • R&D in eigen beheer

100% hergebruik

Door een scala van additieven zijn wij in staat bijna alle grondsoorten te stabiliseren tot een constructieve waarde. In ons eigen laboratorium testen we monsters met verschillende samenstellingen tot de gewenste draagkracht is behaald. Met unieke toevoegingen kunnen we nagenoeg alle (bodem-)materialen gebruiken als basis voor een stabilisatie.

CO₂-reductie

Minder gebruik van primaire bouwstoffen, minder transportbewegingen en een snelle bouwtijd zorgen voor een CO₂-reductie. Met materiaal ter plaatse of van andere projecten creëren we nieuwe funderingen en verhardingen waardoor primaire bouwstoffen niet worden gebruikt. Door de behandeling ter plaatse en de snelheid van werken kunnen we een aanzienlijke hoeveelheid CO₂-uitstoot besparen.

Bewezen techniek

De afgelopen jaren hebben we gewerkt aan toonaangevende projecten in binnen- en buitenland. Met de kennis en mogelijkheden hoge druksterktes te creëren, het werken op hellingen van dijken of het realiseren van funderingen voor vliegvelden heeft Terrastab de techniek grondstabilisatie maximaal benut. Constructeurs en engineers zijn enthousiast over het opwaarderen van slecht draagkrachtige ondergronden voor nieuwe toepassingen.

Snelle bouwtijd

Doordat onze techniek geen afvoer en weinig aanvoer kent, kan er vaak snel gebruik gemaakt worden van onze constructie. Het afgraven, afvoeren en opnieuw aanvoeren en verwerken neemt vaak veel tijd in beslag bij civieltechnische bouwwerken. Met de techniek van Terrastab ervaart de omgeving minder overlast en komt de methode de planning van het project ten goede.

R&D in eigen beheer

Met een eigen laboratorium en de samenwerking TU-Delft zijn we in staat innovaties en pilots in de praktijk te brengen. Unieke bindmiddelen, ongeëvenaarde samenstellingen en verbluffende cijfers zijn het resultaat van een inventief team praktijkgerichte laboranten en uitvoerders. Terrastab ontwikkeld en investeert continu in betere werkprocessen, snellere bouwtijden, besparingen op bindmiddelen en slimmere technieken.

Projecten

Grondstabilisatie grasverlaadplaatsen Staatsbosbeheer

Grondstabilisatie grasverlaadplaatsen Staatsbosbeheer meer informatie

Veen stabiliseren in Mastenbroek

Veen stabiliseren in Mastenbroek meer informatie

Aanleg weg Oros Athos Griekenland

Aanleg weg Oros Athos Griekenland meer informatie

Reconstructie fietspad Raamsdonk

Reconstructie fietspad Raamsdonk meer informatie