Stabilisatie zandweg Doornspijk - Terrastab - Specialist in grondstabilisatie
TerraStab

Stabilisatie zandweg Doornspijk

Gemeente Elburg gaat van ‘slecht wegdek’ naar ‘natuurlijk, duurzaam en onderhoudsarm’.

Terrastab stabiliseert, met 100% hergebruik van de aanwezige grond, de 650 meter lange Badweg in Doornspijk. Geen gaten, kuilen en plassen meer, maar een mooi gestabiliseerde verharding voor aanwonenden en natuurbezoekers. Met de uitstraling van een zandweg, en de voordelen van een asfaltweg. Onder toevoeging van milieuvriendelijke bindmiddelen, wordt deze gestabiliseerd tot een solide en gebonden verharding.

Reconstructie zandweg

De technische innovatie van Terrastab bewijst het tegendeel. Hiermee creëren we een natuurlijke verharding door alle, in het project aanwezige materialen, te gebruiken bij reconstructie zandweg. Tijdens de aanleg is er slechts minimaal transport van materiaal, waardoor de CO2-uitstoot enorm beperkt wordt.
Door middel van stabilisatie verbetert u de ondergrond. Afhankelijk van het doel (bijvoorbeeld bouwweg of fundering voor een terreinverharding) passen we een geschikte stabilisatie toe. Daarbij maken we zoveel mogelijk gebruik van vrijkomende bouwstoffen als puingranulaat, zand en grind. Sterker nog: ook oude asfaltconstructies en/of freesasfalt benutten we voor stabilisatie. Daardoor bespaart u veel grondwerk en transport en daarmee geld. Zo ontstaat een stabiele ondergrond die berekend is op zware belastingen. Een ondergrond waarmee u klaar bent voor de volgende besparing, namelijk onderhoud.
In veel gevallen is volledig asfalteren of bestraten een enorme afbreuk aan de natuurlijke uitstraling van de verharding. Terrastab heeft een innovatieve oplossing die deze problemen voorkomt, met behoud van de natuurlijke uitstraling! Bij een tijdelijke aanleg is het zelfs mogelijk de verharding weer fijn te frezen en terug te geven aan de natuur.

Om de stofvorming na de reconstructie zandweg enigszins tegen te gaan, past Terrastab bij dit project een spray toe als deklaag.

Opdrachtgevers: Gemeente Elburg i.c.m. Het Geldersch Landschap

Projecten

Terreinfundering Northampton UK

Terreinfundering Northampton UK meer informatie

Scoutinglandgoed Zeewolde

Scoutinglandgoed Zeewolde meer informatie

Stabilisatie zandweg Doornspijk

Stabilisatie zandweg Doornspijk meer informatie

Asfaltcentrale Bruil Harderwijk

Asfaltcentrale Bruil Harderwijk meer informatie