Werkvloer Goldbeck Den Hoorn - Terrastab - Specialist in grondstabilisatie
TerraStab

Werkvloer Goldbeck Den Hoorn

Op het bedrijvenpark Harnaschpolder in Den Hoorn (gemeente Midden-Delfland) verrijst een distributiecentrum van 37.500m². Opdrachtgever is logistiek bedrijf Van der Helm, welke samen met logistiek vastgoed ontwikkelaar Delin Capital dit pand bouwt.

Slappe bodem

De uitvoering van de bouw start in dit project met de heiwerkzaamheden. Ten behoeve van deze werkzaamheden werd er een puinlaag aangebracht welke als werkvloer zou functioneren. Door de zeer beperkte draagkracht van de bodem en zeer natte periode waarin deze is aangelegd, voldeed deze vloer zelfs niet voor grondverzetmachines en was het dus onmogelijk de heistellingen hierop te laten werken. De ondergrond op deze locatie bestaat uit klei en veen.

De oplossing

Op dit terrein van zo’n 45.000m² heeft onze techniek de aandacht gekregen. Doordat de kwaliteit niet gehaald werd met het aangevoerde materiaal, is de stabilisatietechniek de unieke oplossing. Door de bestaande klei-veenbodem te mengen met de aangebrachte puinfundering en onze additieven en bindmiddelen, ontstaat er een stijve plaat welke draagkrachtig genoeg is om dienst te doen als werkvloer.

Door de strakke planning speelde de wijze van uitvoering en flexibiliteit een grote rol. Terrastab bleek in staat de werkvloer in een hoog tempo aan te leggen zodat er tussen het stabiliseren en de heiwerkzaamheden voldoende tijd bleef voor uitharding van de vloer.

Het vooronderzoek bestond uit een inschatting op basis van ervaring met soortgelijke bodem in combinatie met deze belastingen.

 

Vraag hier onze brochure op.Rechtstreekse download Via mail ontvangen