Agrac fundering met additief constructief door Terrastab techniek
TerraStab

Agrac fundering met additief

Een Agrac fundering is een stabilisatie van asfalt(granulaat) met cement. Dit wordt steeds meer gebruikt in de bouw van funderingen. Door de toevoeging van cement wordt er een gebonden fundering gecreëerd van een asfalt pakket. Als deklaag is weer asfalt te gebruiken. Hergebruik is het belangrijkste element bij het realiseren van een Agrac-fundering.

GRONDSTABILISATIE MET ADDITIEF

Al jaren is Terrastab specialist in grondstabilisatie. Omdat standaard grondstabilisatie niet overal toepasbaar is, hebben we een range van additieven ontwikkeld, waarmee we van elk materiaal een kwalitatief hoge stabilisatie kunnen realiseren. Deze additieven verhogen de e-modules, trek- en buigsterktes en zorgt ervoor dat er fors bespaard kan worden op de deklaag van bijvoorbeeld asfalt. Ook biedt het de mogelijkheid andere ontwikkelde deklagen te gebruiken bij wegen, fietspaden of terreinen. Hierdoor kan de uitstraling aangepast worden aan de omgeving of naar wens ingevuld worden. Deze hebben we zelf ontwikkeld en kunnen op alle stabilisaties van Terrastab aangebracht worden.

AGRAC FUNDERING

Een Agrac fundering zorgt voor 100% hergebruik van de bestaande fundering of asfaltverharding. Terrastab realiseert verhardingen waar ook eventueel aanwezige asfaltdeklagen meegenomen worden in de fundering. Door de toevoeging van onze additieven ontstaat er een unieke samenstelling waardoor de constructieve sterkte unieke waardes krijgt. We kunnen op deze manieren alle grondsoorten stabiliseren. Ook voor zettingsgevoelige bodems hebben we speciale oplossingen ontwikkeld.

Deze fundering wordt ook gebruikt als eindverharding voor evenemententerreinen, opslagterreinen, bouwwegen en weinig gebruikte wegen waar het voorheen vaak een half- of onverharde weg was.

Voor wegen en terreinen realiseren we de fundering met een dusdanige sterkte, zodat er fors gereduceerd kan worden op de (asfalt-)deklaag. Deze ligt er alleen nog voor eventuele slijtage, en is niet nodig voor de constructie. De Agrac fundering volstaat ten alle tijden als goede fundering, door het op maat realiseren door Terrastab. Daarvan hebben we voorbeelden genoeg.

DEKLAGEN OP AGRAC FUNDERING

Op een Agrac fundering kunnen verschillende deklagen volstaan. Ook zonder deklaag is deze stabilisatie bruikbaar. Echter is het product aan de bovenzijde onderhevig aan een kleine mate van erosie. Dit is in sommige gevallen mooi of niet storend. Door onze 2-componenten spray aan te brengen op de Agrac fundering, is deze erosie te voorkomen. Deze spray is af te strooien met geselecteerde producten in verschillende kleuren, zodat de keuze ruim voldoende is. Ook is de fundering af te dekken met een asfalt deklaag. Een zeer dunne asfalt laag volstaat al bij de zeer hoge belastingen.

Benieuwd? Neem contact op en maak kennis met onze oplossingen.