Constructieve stabilisatie - Terrastab - Specialist in grondstabilisatie
TerraStab

Constructieve stabilisatie

De unieke voordelen van onze constructieve stabilisatie.

Bij steeds meer projecten, vooral op klei- en veengronden, passen we onze eigen, unieke, additief-grondstabilisatie toe. Gemeenten en andere opdrachtgevers zijn enthousiast. De resultaten zijn subliem en de winst is groot.

Kenmerken:

Zoals de naam al zegt, realiseren we constructieve stabilisatie onze eigen additieven, in een samenstelling die afhangt van het project. Naast de standaard bindmiddelen gebruiken we hier onze eigen, unieke additieven voor. Hierdoor komt er geen constructieve scheurvorming voor, en kent de stabilisatie geen uitloging van vervuilde materialen. Op die manier kunt u, afhankelijk van de situatie, tot tientallen procenten besparen! De eigenschappen van onze grondstabilisaties zijn overtuigend:

 • Zeer hoge elasticiteitsmodulus
 • Géén constructieve scheurvorming in de stabilisatie
 • Géén uitloging van vervuilde materialen
 • Hergebruik aanwezige bodemmaterialen
 • Minimale transportbewegingen
 • Reductie van de dikte van de eindafwerking

Toepassing:

De constructieve stabilisatie van Terrastab zijn bij vrijwel elke grondsoort toepasbaar. Zelfs in de meest complexe situaties blijken we op deze manier de vereiste constructieve eigenschappen te kunnen realiseren. Ook kunnen er met deze techniek immobilisaties gemaakt worden. Bekijk hier de toepassingen voor een constructieve fundering van Terrastab.

Benieuwd? Maak een afspraak!

 • Waarom Terrastab Terrastab
 • 100% hergebruik
 • CO₂-reductie
 • Bewezen techniek
 • Snelle bouwtijd
 • R&D in eigen beheer

100% hergebruik

Door een scala van additieven zijn wij in staat bijna alle grondsoorten te stabiliseren tot een constructieve waarde. In ons eigen laboratorium testen we monsters met verschillende samenstellingen tot de gewenste draagkracht is behaald. Met unieke toevoegingen kunnen we nagenoeg alle (bodem-)materialen gebruiken als basis voor een stabilisatie.

CO₂-reductie

Minder gebruik van primaire bouwstoffen, minder transportbewegingen en een snelle bouwtijd zorgen voor een CO₂-reductie. Met materiaal ter plaatse of van andere projecten creëren we nieuwe funderingen en verhardingen waardoor primaire bouwstoffen niet worden gebruikt. Door de behandeling ter plaatse en de snelheid van werken kunnen we een aanzienlijke hoeveelheid CO₂-uitstoot besparen.

Bewezen techniek

De afgelopen jaren hebben we gewerkt aan toonaangevende projecten in binnen- en buitenland. Met de kennis en mogelijkheden hoge druksterktes te creëren, het werken op hellingen van dijken of het realiseren van funderingen voor vliegvelden heeft Terrastab de techniek grondstabilisatie maximaal benut. Constructeurs en engineers zijn enthousiast over het opwaarderen van slecht draagkrachtige ondergronden voor nieuwe toepassingen.

Snelle bouwtijd

Doordat onze techniek geen afvoer en weinig aanvoer kent, kan er vaak snel gebruik gemaakt worden van onze constructie. Het afgraven, afvoeren en opnieuw aanvoeren en verwerken neemt vaak veel tijd in beslag bij civieltechnische bouwwerken. Met de techniek van Terrastab ervaart de omgeving minder overlast en komt de methode de planning van het project ten goede.

R&D in eigen beheer

Met een eigen laboratorium en de samenwerking TU-Delft zijn we in staat innovaties en pilots in de praktijk te brengen. Unieke bindmiddelen, ongeëvenaarde samenstellingen en verbluffende cijfers zijn het resultaat van een inventief team praktijkgerichte laboranten en uitvoerders. Terrastab ontwikkeld en investeert continu in betere werkprocessen, snellere bouwtijden, besparingen op bindmiddelen en slimmere technieken.

Projecten

Robuuste oplossing voor Enerco Amsterdam

Robuuste oplossing voor Enerco Amsterdam meer informatie

Milieustraat Sliedrecht

Milieustraat Sliedrecht meer informatie

Aanleg werkvloer heistelling

Aanleg werkvloer heistelling meer informatie

Bermverharding middels stabilisatie Kapelle

Bermverharding middels stabilisatie Kapelle meer informatie