Overige constructies - Terrastab - Specialist in grondstabilisatie
TerraStab

Overige constructies

Terrastab is een innoverend en duurzaam bedrijf. Samen met de TU-Delft en andere onderzoeksinstellingen en laboratoria zoeken wij continu naar betere oplossingen, duurzame producten en optimale bedrijfsvoering. Hierin staan onze stabilisaties centraal. Bindmiddelen, additieven, werkgangen, methodes, kortom; alles wordt onder de loep gelegd. Ook behandelen wij de overige constructies.

Door onze vernieuwende werkwijze komen wij continu in aanraking met andere ideeën, toepassingen en gebruiken op het gebied van grondstabilisatie. Heeft u uw project of idee niet kunnen vinden in bovenstaande toepassingen, dan zijn wij bereid met u mee te denken naar een oplossing, ook op het gebied van ondergrondse en bovengrondse infra. Zo komen we tot verrassende conclusies en spraakmakende projecten.

  • Waarom Terrastab
  • 100% hergebruik
  • CO₂-reductie
  • Bewezen techniek
  • Snelle bouwtijd
  • R&D in eigen beheer

100% hergebruik

Door een scala van additieven zijn wij in staat bijna alle grondsoorten te stabiliseren tot een constructieve waarde. In ons eigen laboratorium testen we monsters met verschillende samenstellingen tot de gewenste draagkracht is behaald. Met unieke toevoegingen kunnen we nagenoeg alle (bodem-)materialen gebruiken als basis voor een stabilisatie.

CO₂-reductie

Minder gebruik van primaire bouwstoffen, minder transportbewegingen en een snelle bouwtijd zorgen voor een CO₂-reductie. Met materiaal ter plaatse of van andere projecten creëren we nieuwe funderingen en verhardingen waardoor primaire bouwstoffen niet worden gebruikt. Door de behandeling ter plaatse en de snelheid van werken kunnen we een aanzienlijke hoeveelheid CO₂-uitstoot besparen.

Bewezen techniek

De afgelopen jaren hebben we gewerkt aan toonaangevende projecten in binnen- en buitenland. Met de kennis en mogelijkheden hoge druksterktes te creëren, het werken op hellingen van dijken of het realiseren van funderingen voor vliegvelden heeft Terrastab de techniek grondstabilisatie maximaal benut. Constructeurs en engineers zijn enthousiast over het opwaarderen van slecht draagkrachtige ondergronden voor nieuwe toepassingen.

Snelle bouwtijd

Doordat onze techniek geen afvoer en weinig aanvoer kent, kan er vaak snel gebruik gemaakt worden van onze constructie. Het afgraven, afvoeren en opnieuw aanvoeren en verwerken neemt vaak veel tijd in beslag bij civieltechnische bouwwerken. Met de techniek van Terrastab ervaart de omgeving minder overlast en komt de methode de planning van het project ten goede.

R&D in eigen beheer

Met een eigen laboratorium en de samenwerking TU-Delft zijn we in staat innovaties en pilots in de praktijk te brengen. Unieke bindmiddelen, ongeëvenaarde samenstellingen en verbluffende cijfers zijn het resultaat van een inventief team praktijkgerichte laboranten en uitvoerders. Terrastab ontwikkeld en investeert continu in betere werkprocessen, snellere bouwtijden, besparingen op bindmiddelen en slimmere technieken.

Projecten

Natuurlijke verharding Groesbeek

Natuurlijke verharding Groesbeek meer informatie

Asfaltcentrale Bruil Harderwijk

Asfaltcentrale Bruil Harderwijk meer informatie

Recycling terreinverharding Rotterdam

Recycling terreinverharding Rotterdam meer informatie

Reconstructie bermverharding Rijnbandijk Opheusden

Reconstructie bermverharding Rijnbandijk Opheusden meer informatie