Windparken - Terrastab - Specialist in grondstabilisatie
TerraStab

Windparken

De aanleg van een windturbinepark is een hele operatie. Zo moeten er wegen aangelegd worden en dient er een terrein verhard te worden voor de opstelling van een bouwkraan. Terrastab maakt het mogelijk de duurzaamheid van windparken zelfs toe te passen in de verharding. Windparken aanleggen is een hele klus.

Terrastab ziet de bodemmaterialen niet als last wat afgevoerd dient te worden, maar als potentiële bouwstof die voorkomt dat er veel nieuwe bouwstoffen moeten worden aangevoerd. Ook in zettingsgevoelige gebieden met grondsoorten als klei, leem en veen is dit proces uitstekend toepasbaar.
Door de bestaande grondsoorten los te frezen, en te verrijken met bindmiddelen en een additief, ontstaat er na het verdichten en profileren een zeer sterke fundatie met een hoge buig- en treksterkte. Er worden slechts 10% nieuwe bouwstoffen aangevoerd. Ideaal inzetbaar als toegangsweg en opstelplaats! Na de bouwperiode kan de verharding intact blijven maar is deze ook zeer eenvoudig op te breken. Als het aan Terrastab ligt, houdt de duurzame doelstelling van een windturbine niet op, bij de opbrengsten die de wind ons biedt. Ook in de aanleg kan duurzaamheid een functie hebben.

Voordelen:

 • Sterke fundatie met toepassing van de aanwezige bodemmaterialen;
 • Hogere sterktewaarden dan een standaard traditionele puinfundatie;
 • Minimaal aantal transportbewegingen wat resulteert in een CO2-besparing;
 • Eenvoudig op te breken en terug te geven aan de natuur;
 • Forse reductie op eventuele deklagen door sterkte van de fundering.

Bekijk onze projecten en maak kennis met Terrastab.

Benieuwd? Maak een afspraak!

Projecten

Aanleg hijsplateaus en toegangswegen Windpark Etten-Leur

Aanleg hijsplateaus en toegangswegen Windpark Etten-Leur meer informatie

Aanleg werkvloer heistelling

Aanleg werkvloer heistelling meer informatie

Aanleg windpark Roosendaal

Aanleg windpark Roosendaal meer informatie

Duurzame grondverbetering Lelystad Airport

Duurzame grondverbetering Lelystad Airport meer informatie

Recycling terreinverharding Rotterdam

Recycling terreinverharding Rotterdam meer informatie

Spoorweg fundering ProRail

Spoorweg fundering ProRail meer informatie

Windturbinepark Sabinapolder

Windturbinepark Sabinapolder meer informatie

Asfaltcentrale Bruil Harderwijk

Asfaltcentrale Bruil Harderwijk meer informatie
 • Waarom Terrastab
 • 100% hergebruik
 • CO₂-reductie
 • Bewezen techniek
 • Snelle bouwtijd
 • R&D in eigen beheer

100% hergebruik

Door een scala van additieven zijn wij in staat bijna alle grondsoorten te stabiliseren tot een constructieve waarde. In ons eigen laboratorium testen we monsters met verschillende samenstellingen tot de gewenste draagkracht is behaald. Met unieke toevoegingen kunnen we nagenoeg alle (bodem-)materialen gebruiken als basis voor een stabilisatie.

CO₂-reductie

Minder gebruik van primaire bouwstoffen, minder transportbewegingen en een snelle bouwtijd zorgen voor een CO₂-reductie. Met materiaal ter plaatse of van andere projecten creëren we nieuwe funderingen en verhardingen waardoor primaire bouwstoffen niet worden gebruikt. Door de behandeling ter plaatse en de snelheid van werken kunnen we een aanzienlijke hoeveelheid CO₂-uitstoot besparen.

Bewezen techniek

De afgelopen jaren hebben we gewerkt aan toonaangevende projecten in binnen- en buitenland. Met de kennis en mogelijkheden hoge druksterktes te creëren, het werken op hellingen van dijken of het realiseren van funderingen voor vliegvelden heeft Terrastab de techniek grondstabilisatie maximaal benut. Constructeurs en engineers zijn enthousiast over het opwaarderen van slecht draagkrachtige ondergronden voor nieuwe toepassingen.

Snelle bouwtijd

Doordat onze techniek geen afvoer en weinig aanvoer kent, kan er vaak snel gebruik gemaakt worden van onze constructie. Het afgraven, afvoeren en opnieuw aanvoeren en verwerken neemt vaak veel tijd in beslag bij civieltechnische bouwwerken. Met de techniek van Terrastab ervaart de omgeving minder overlast en komt de methode de planning van het project ten goede.

R&D in eigen beheer

Met een eigen laboratorium en de samenwerking TU-Delft zijn we in staat innovaties en pilots in de praktijk te brengen. Unieke bindmiddelen, ongeëvenaarde samenstellingen en verbluffende cijfers zijn het resultaat van een inventief team praktijkgerichte laboranten en uitvoerders. Terrastab ontwikkeld en investeert continu in betere werkprocessen, snellere bouwtijden, besparingen op bindmiddelen en slimmere technieken.

Vraag hier digitaal onze brochure aan.Rechtstreekse download Via mail ontvangen